Internațional

Cel puțin două biserici creștine au fost incendiate în Pakistan din cauza unor acuzații de blasfemie

Cel puțin două biserici din Pakistan au fost incendiate de o mulțime furioasă ca urmare a unor acuzații de blasfemie, direcționate către doi rezidenți creștini.

LIVING ERA BANNER

Sute de oameni au atacat două biserici creștine din Pakistan

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe videoclipuri ce surprind sute de persoane înarmate cu bâte și bastoane care atacă Biserica Armatei Salvării și Biserica Catolică „Saint Paul” din orașul Jaranwala, Pakistan. Mulțimea furioasă le-a dat foc lăcașelor de cult, iar după au incendiat alte case ale căror proprietari erau creștini.

Mohammed Naved, un inspector al poliției provinciale din Punjab, a declarat că autoritățile fac tot posibilul pentru a controla mulțimea din Jaranwala, la 115 km de Lahore, capitala provinciei, informează Al Jazeera.

Poliția pakistaneză a deschis o anchetă în cazul celor doi rezidenți creștini acuzați de blasfemie din localitate, care ar fi cauzat întregul eveniment.

Controversa a izbucnit după ce în apropierea coloniei creștine au fost descoperite pagini rupte din Coran, cartea sfântă a musulmanilor, pe care erau scrise mai multe propoziție considerate blasfemiatoare.

Paginile au fost duse la un lider religios local, care ar fi îndemnat musulmanii să protesteze și să ceară arestarea vinovaților.

Autoritățile au detașat trupele paramilitare pentru a contracara „conflictul religios și situația sensibilă a ordinii publice din Tehsil Jaranwala, districtul Faisalabad”, este specificat într-o declarație oficială.

Akmal Bhatti, președintele Alianței Minorităților din Pakistan, a condamnat incidentul și a declarat că mulțimea furioasă s-a folosit de legile privind blasfemia pentru a justifica incendierea caselor private ale unor oameni nevinovați.

Centrul pentru Justiție Socială, un grup independent care militează pentru drepturile minorităților, a compilat date privind cazurile de blasfemie din Pakistan, care arată că peste 2.000 de persoane au fost acuzate de blasfemie din 1987 și cel puțin 88 de persoane au fost ucise pe baza acestor acuzații.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Redacția NewsDealer
NewsDealer este o companie media înființată în 2023, cu jurnaliști de peste 10 ani experiență, care au trecut pe la ProSport, Digisport, precum și alte redacții mari din România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *