Tech

Ce este „Threads”? Iată ce trebuie să știi despre potențialul „ucigaș” al Twitter

Compania care deține Facebook, Meta, a lansat o nouă aplicație numită „Threads”. Concurează cu  Twitter și lansarea a fost una de succes. 100 de milioane de persoane și-au creat cont în mai puțin de o săptămână, potrivit aplicației, inclusiv un număr mare de mărci, celebrități, jurnaliști și mulți alții.

Ce este „Threads”?

„Threads” este o nouă aplicație a companiei mamă a Facebook, Instagram și WhatsApp. Platforma seamănă foarte mult cu Twitter, cu un flux de postări în mare parte bazate pe text – deși utilizatorii pot posta și fotografii și videoclipuri – unde oamenii pot purta conversații în timp real, notează CNN.

Meta a precizat că mesajele postate pe „Threads” vor avea o limită de 500 de caractere. La fel ca pe Twitter, utilizatorii pot răspunde, reposta și cita postările altora din „Threads”. Dar aplicația îmbină, de asemenea, estetica și sistemul de navigare existente ale Instagram și oferă posibilitatea de a partaja postările din „Threads” direct în Instagram Stories.

Poate fi „Threads ucigașul” Twitter?

„Threads” este cea mai recentă platformă lansată în ultimele luni în speranța de a detrona Twitter ca aplicație de referință pentru conversații publice în timp real. Și s-ar putea să aibă cele mai mari șanse de succes.
 
Mulți utilizatori Twitter și-au exprimat dorința de a avea o alternativă de când Musk a preluat platforma la sfârșitul anului trecut. Problemele tehnice frecvente și schimbările de politică au făcut ca unii utilizatori notabili ai Twitter să își închidă conturile.
 
Meta are cel puțin un avantaj semnificativ față de Twitter: dimensiunea bazei de utilizatori existente. Meta speră să capteze cel puțin o parte din cei peste 2 miliarde de utilizatori activi la nivel global ai Instagram cu noua aplicație. Asta în comparație cu baza de utilizatori activi a Twitter, care este undeva în jur de 250 de milioane.
 
„Va dura ceva timp, dar cred că ar trebui să existe o aplicație de conversații publice cu peste 1 miliard de persoane înscrise”, a declarat Zuckerberg, într-o postare pe Threads.
 
„Twitter a avut ocazia să facă acest lucru, dar nu a reușit. Să sperăm că o vom face noi”.
 
Miercuri, un avocat care reprezintă Twitter a trimis o scrisoare către Meta în care pretinde că a furat proprietatea intelectuală și amenință cu un proces în legătură cu „Threads”. Meta a respins acuzațiile.
 
Iar joi, într-un tweet, noul CEO al Twitter, Linda Yaccarino, a părut să recunoască lansarea aplicației rivale, numind Twitter „de neînlocuit”.
 
„Suntem adesea imitați – dar comunitatea Twitter nu poate fi niciodată duplicată”, a spus ea.
 
Urmăritorii și infrastructura existente ale companiei Meta ar putea fi în avantajul său. În timp ce aplicațiile care concurează cu Twitter lansate în ultimele luni au cerut utilizatorilor să se înscrie pe liste de așteptare sau să primească invitații pentru a se înscrie, „Threads” facilitează în mod remarcabil inițierea utilizatorilor.
 
Însă directorul executiv al Instagram, Adam Mosseri, a remarcat într-un videoclip postat pe platformă că, de multe ori, provocarea în ceea ce privește noile platforme de socializare nu este de a determina utilizatorii să se înscrie, ci mai degrabă de a-i menține angajați pe termen lung.
 
Meta va trebui să se străduiască să prevină spam-ul, hărțuirea, teoriile conspirației și afirmațiile false pe „Threads”, probleme care au făcut ca mulți utilizatori să părăsească Twitter.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *