Politică

Ce a discutat Kim Jong-un cu Putin în timpul vizitei sale în Rusia

Kim Jong-un un s-a întâlnit cu Putin în cadrul unei vizite „fulger” la cosmodromul Vostocinîi din estul Rusiei. 

Kim Jong-un s-a întâlnit cu Putin

În dimineața zilei de miercuri, Kim Jong-un a ajuns cu trenul său blindat la cosmodromul Vostocinîi. „Mă bucur să vă văd. Acesta este noul nostru cosmodrom”, a spus Putin, care după i-a strâns mâna lui Kim.

Jurnaliștii l-au întrebat pe liderul rus, la începutul întrevederii, dacă Moscova va susține Coreea de Nord în construirea sateliților.

„De aceea am venit aici. Liderul RPDC manifestă un mare interes pentru ingineria rachetelor; ei încearcă, de asemenea, să-și dezvolte domeniul spațial”, a declarat Putin, potrivit HotNews.

Putin a mai fost întrebat dacă va discuta chestiuni militare cu Kim, dar discuțiile între cei doi șefi de stat s-au încheiat rapid, fără să adreseze astfel de probleme, deși ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a participat la întâlnire.

Kim a scris în cartea de oaspeți a cosmodromului că „gloria Rusiei, care a dat naștere primilor cuceritori ai spațiului, va fi nemuritoare”, conform aceleiași surse.

Kim Jong-un nu a mai părăsit Coreea de Nord de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, vizita sa la cosmodromul Vostocinîi fiind prima de acest fel în patru ani, când mica țară a tăiat orice legătură cu lumea exterioară.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Basalău Fabian
Fabian are o experiență de peste 5 ani în online. A scris pentru publicații de renume în România, printre care ProSport și Digisport. Fabian este un pasionat al sportului, al artei și al tehnologiei. Este pasionat de social media și iubește să scrie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *