Alte sporturiSport

Cătălin Chirilă, calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Recent, Cătălin Chirilă a participat la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe, Duisburg, Germania. El a reușit să câștige două medalii, una de aur și una de argint, și s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris (2024).

„Sincer să fiu, mi-am dorit din tot sufletul să îmi păstrez acel titlu mondial”

Cătălin Chirilă s-a întors luni, 28 august în România. Sportivul este legitimat la CSA Steaua București și a reușit să câștige medalia de aur în finala probei de 500 de metri canoe simplu și a obținut și medalia de argint la proba de canoe simplu pe 1000 metri.

De altfel, Cătălin Chirilă a reușit să se califice și la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

„M-am învăţat deja să mă întorc de la competiţii cu câte două medalii, pentru că particip de regulă în câte două probe, şi cred că e deja o tradiţie pentru mine să particip în probă şi să nu mă întorc fără medalii.

Sincer să fiu, mi-am dorit din tot sufletul să îmi păstrez acel titlu mondial, doar că despre asta este sportul. În cazul sportului nostru este foarte influenţat de vreme, de condiţiile meteo. Dar nu voi încerca nicicum să caut vreo scuză pentru tot ce s-a întâmplat acolo. E un loc câştigat, nicidecum nu am pierdut locul 1.” – a declarat acesta pentru as.ro.

„Am realizat din secunda doi, de când am trecut linia de finish, că sunt din nou campion mondial. Şi îmi place gustul succesului, cum am spus-o mereu. Acum am o altă obligaţie, să apăr titlul de campion mondial la 500 de metri.

S-a simţit diferit, sigur. Vorbeam chiar înainte de competiţiei, eram sigur că gustul va fi mult mai dulce. Într-adevăr aşa a fost, a fost foarte intensă reacţia mea după linia de finish, cred că aţi urmărit-o.

M-am bucurat extrem de mult că am reuşit din nou această performanţă. Atunci a fost în necunoştinţă de cauză, în Canada. Anul ăsta ştiam ce puteri am şi a fost doar o chestiune de timp”, a continuat Chirilă.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *