ActualitateEveniment

Carne de pui retrasă de la vânzare, după ce a fost depistată cu salmonella

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit că într-un depozit și în două puncte de lucru au fost depistate produse din carne de pui contaminate cu salmonella. Această descoperire este extrem de preocupantă, deoarece expune consumatorii la riscul de îmbolnăvire și poate avea consecințe grave asupra sănătății publice.

Salmonella este o bacterie care poate provoca boli gastrointestinale severe, iar anumite grupuri de persoane, cum ar fi copiii mici, persoanele în vârstă, femeile însărcinate și cei cu sistemul imunitar slăbit, sunt mai vulnerabile la complicații grave. Simptomele asociate infecției cu salmonella includ febră, diaree, vărsături și dureri abdominale.

Descoperirea produselor contaminate este rezultatul eforturilor autorităților de a asigura siguranța alimentară și de a proteja sănătatea publică. Este esențial ca produsele contaminate să fie retrase imediat de pe piață și să fie prevenită expunerea consumatorilor la riscuri inutile.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au prelevat probe de piept de pui cu os și piele, lot 1041203; ficat de pui Hanul Boieresc, lot 1041203; pui grill Hanul Boieresc, lot 1041103 și lot 1041203, produse de SC Vanbet SRL, din localitatea Strâmtura Mitoc, comuna Banca, județul Vrancea. Aceste probe au fost descoperite a fi contaminate cu salmonella, un agent patogen care poate cauza boli gastrointestinale severe.

Produsele au fost retrase de la vânzare.

„În data de 13.03.2024, comisarii CRPC Bucureşti Ilfov au efectuat controale la societatea Rewe Romania SA (Penny), atât la depozitul situat în comuna Ştefăneşti, cât şi în două puncte de lucru din municipiul Bucureşti, având suspiciunea infestării unor produse de pasăre cu salmonella. Au fost prelevate probe de piept de pui cu os şi piele, lot 1041203, ficat de pui Hanul Boieresc, lot 1041203, pui grill Hanul Boieresc, lot 1041103 şi lot 1041203, producător SC Vanbet SRL, localitatea Strâmtura Mitoc, comuna Banca, judeţul Vrancea. În urma efectuării analizelor de laborator, prin examen microbiologic, s-a confirmat prezenţa salmonellei”, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.