ActualitateEconomie

Calea Victoriei, în topul celor mai scumpe artere comerciale din lume

Calea Victoriei ocupă locul 40 din 50 în topul celor mai scumpe artere comerciale din lume, având o chirie medie lunară de 55 de euro pe metru pătrat.

Calea Victoriei, în topul celor mai scumpe artere comerciale din lume

Clasamentul se bazează pe analiza chiriilor de referință din cele mai exclusiviste locații de retail din întreaga lume, în special cele legate de sectorul de lux.

Calea Victoriei din București este singura arteră comercială din România inclusă în acest raport și se situează pe poziția a 40-a din 50. Cu o chirie medie lunară de 55 de euro pe metru pătrat, această zonă rămâne cea mai scumpă locație de retail de pe piața locală.

Totuși, oferta limitată de spații pentru amenajarea de noi magazine de lux reprezintă o provocare în această zonă a Bucureștiului. Totuși, chiar dacă sunt limitate, aceasta a devenit o atracție pentru brandurile hoteliere premium.

Cea mai scumpă arteră comercială din lume

Fifth Avenue din New York își menține titlul de cea mai scumpă arteră comercială din lume, cu o medie de 1700 euro/mp/lună. Via Montenapoleone din Milano a urcat pe locul doi în clasamentul global, cu o chirie medie de 1.500 de euro/mp/lună. Topul este completat de New Bond Street din Londra și Avenue des Champs-Élysées din Paris.

Calea Victoriei a fost inițial construită în secolul al XVIII-lea și a evoluat într-o arteră principală, găzduind evenimente semnificative din istoria Bucureștiului. A devenit o stradă importantă pentru manifestații publice și parade, inclusiv în perioada comunistă.

Pe lângă evenimente politice, Calea Victoriei este renumită pentru arhitectura sa eclectică, cu clădiri istorice, muzee, magazine de lux și restaurante. Aceasta a fost martora unor momente cheie din istoria modernă a României, inclusiv Revoluția din 1989, care a dus la căderea regimului comunist.

Calea Victoriei este astăzi o zonă vibrantă, atrăgând turiști și localnici deopotrivă, oferind o combinație unică de istorie, cultură și viață modernă în inima Bucureștiului.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.