ActualitateEconomie

București, pregătit pentru un patinoar olimpic de 10 milioane de euro

Bucureștiul se pregătește să găzduiască un patinoar ultramodern evaluat la 10 milioane de euro, care urmează să fie inaugurat în acest an. Aflat în apropierea stației de metrou Apărătorii Patriei, acest patinoar reprezintă prima construcție de acest fel ridicată în ultimii 70 de ani în capitală și este prima care va fi funcțională încă de la inaugurare.

Edificiul se întinde pe un teren de 12.000 de metri pătrați, cu o capacitate de 800 de locuri în tribune. Investiția semnificativă în acest proiect fără precedent în România are ca obiectiv îmbunătățirea infrastructurii sportive, oferind comunității o facilitate modernă pentru practicarea sporturilor pe gheață. Inaugurarea acestui patinoar va marca o etapă semnificativă în dezvoltarea sportului de iarnă în București și în întreaga țară.

Beneficiile aduse de investiție

„Conform strategiei pentru 2022-2025, există un obiectiv de îmbunătățire a infrastructurii sportive. De aici putem trage concluzia necesității unei astfel de investiții. Pentru București, acest lucru atestă nevoia unei noi săli polivalente, cât și a unui nou patinoar.

Printre beneficiile pe care această investiție le aduce capitalei sunt faptul că am încuraja practicarea sportului, am îmbunătății sănătatea locuitorilor și ar crește capacitatea orașului de a organiza și găzdui competiții sportive specifice”, a declarat arhitectul Gabriel Petropol pentru Aleph News.

„Berceni Arena”

„În 2024, Sectorul 4 va oferi Bucureștiului singurul patinoar competițional din Capitală! Clădirea viitoarei «Berceni Arena» se află într-un stadiu avansat de execuție, așa că putem spune, cu mândrie, că repunem Bucureștiul pe harta capitalelor europene care oferă oamenilor infrastructură dedicată practicării sporturilor pe gheață”, a scris Daniel Băluță pe Facebook.

”Capacitatea noii investiții, care se va numi Berceni Arena, va fi de 800 de locuri în tribune. Terenul pe care se construiește patinoarul este de aproape 12.000 mp, iar clădirea va avea un regim de P+1E. Suprafața construită desfășurată va fi de circa 6.500 mp, cu locuri de parcare pentru 73 de autoturisme, două autocare și spații verzi de 3.000 de metri pătrați, cu 70 de arbori plantați. Terenul a aparţinut societăţii Totul Verde din sector”, transmiteau cei de la Primărie, în 2022.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.