ActualitateMediu

Brașov, pregătit să devină cel mai eco-friendly oraș din țară

Orașul Brașov își propune să devină lider în adoptarea soluțiilor ecologice în România, prin realizarea unui proiect ambițios: construirea unui parc fotovoltaic extins pe o suprafață de 22 de hectare.

Acesta va furniza energie pentru peste 90% dintre instituțiile publice, inclusiv cele peste 70 de școli și grădinițe, instituții de cultură, servicii publice, piețe și facilități sportive din oraș.

Investiția necesară pentru acest proiect de amploare se ridică la peste 75 de milioane de lei, iar autoritățile estimează o perioadă de implementare de 4 luni.

Prin această inițiativă, Brașovul își propune să ofere un exemplu concret în privința sustenabilității și să contribuie semnificativ la reducerea amprentei sale ecologice.

„Acest lucru va acoperi 90% din nevoia de consum public”

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, a anunțat cu mândrie că orașul va sărbători independența energetică prin dezvoltarea unei capacități proprii de producere a curentului electric din surse regenerabile. Acest demers reprezintă un pas semnificativ către sustenabilitate și îndeplinirea obiectivelor de mediu.

„Acest lucru va acoperi 90% din nevoia de consum public, o cifră la care adăugăm și proiecte ulterior depuse pe finanțări europene. Am depus săptămâna trecută un proiect pentru transformarea 10 școli în producătoare de energie prin amplasarea de panouri fotovoltaice”, spune Allen Coliban, pentru Aleph News.

„Toate instituțiile din subordinea Primăriei și a Consiliului Local vor beneficia de noul sistem, dar și 67 de unități de învățământ. Capacitatea total instalată este 20 de megawați, proiectul desfășurându-se pe o suprafață de aproximativ 20 de hectare, suprafața care va fi ocupată cu panouri. Contractul este semnat și depindem doar de graficele de livrare din partea furnizorilor pentru a ne încadra în acel termen de patru luni”, a conchis Allen Coliban.

Brașov, oraș cu rădăcini în Evul Mediu

Brașov, situat în inima României, reprezintă un oraș fascinant cu o istorie bogată, arhitectură impresionantă și un cadru natural deosebit. Cunoscut și sub numele de „Coroana Carpaților”, Brașovul este amplasat într-un peisaj pitoresc, dominat de Masivul Postăvarul și Munții Bucegi.

Orașul își are rădăcinile în Evul Mediu și păstrează numeroase vestigii istorice care îmbină influențe arhitecturale gotice, baroce și renascentiste. Piața Sfatului, cu Biserica Neagră în centrul său, este inima istorică a orașului și oferă o atmosferă medievală autentică. Străzile înguste din Centrul Vechi invită la plimbări romantice, iar zidurile cetății și Turnul Alb păstrează amintirea vremurilor trecute.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.