ActualitateEconomie

Bitcoin a atins pragul de 65.000 de dolari

Bitcoin a avut o creștere semnificativă la începutul săptămânii, apropiindu-se și mai mult de maximul istoric, după o scurtă pauză din creștere în weekend, conform informațiilor de pe CNBC. Criptomoneda emblematică a înregistrat o creștere de 4%, ajungând la 65.508,57 dolari, marcând cel mai ridicat nivel din noiembrie 2021. Ether, o altă criptomonedă populară, a avansat cu 1%, atingând valoarea de 3.513,20 dolari. Investitorii sunt extrem de nerăbdători să vadă evoluția bitcoinului, având în vedere apropierea acestuia de maximul istoric.

Anterior, prețul bitcoinului a atins 65.658,10 dolari, cel mai înalt nivel din noiembrie 2021. În același timp, ether a avansat cu 1%, atingând valoarea de 3.513,20 dolari. Ambele monede au înregistrat cea mai bună săptămână din aproape un an, cu bitcoinul câștigând aproximativ 21%, iar etherul 16%.

Cu toate acestea, în weekend, ambele criptomonede au înregistrat o pauză, pe fondul digerării a două zile de ieșiri abrupte din Grayscale Bitcoin ETF. Aceste ieșiri au fost compensatate de intrările în alte ETF-uri bitcoin „nou-născute”.

Odată cu nașterea acestor 9 noi ETF-uri, marile mișcări tind acum să aibă loc în timpul săptămânii normale de tranzacționare, mai degrabă decât în weekenduri. Ceea ce vedem astăzi… ar putea fi o reluare a situației de la începutul săptămânii trecute, când bitcoin a urcat cu 10.000 de dolari în decurs de câteva zile. Ne aflăm în acel tip de mediu în care o zi sau două de consolidare laterală pot preceda o acțiune explozivă a prețurilor, datorită cererii vorace a acestor noi ETF-uri spot”, a declarat Antoni Trenchev, cofondator al exchange-ului de cripto-monede Nexo.

Bitcoin este cea mai cunoscută și cea mai veche criptomonedă din lume, fiind introdusă în 2009 de o entitate sau un grup de entități cunoscute sub pseudonimul Satoshi Nakamoto. Este o monedă digitală descentralizată, ceea ce înseamnă că nu este emisă sau controlată de o autoritate centrală, cum ar fi o bancă centrală sau guvernul unei țări.

Bitcoinul se bazează pe tehnologia blockchain, care este o înregistrare digitală a tranzacțiilor criptografice, stocate în blocuri legate și protejate prin criptografie. Aceasta permite o rețea distribuită de calculatoare (cunoscute sub numele de noduri) să valideze și să confirme tranzacțiile fără necesitatea unei terțe părți de încredere.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.