Economie

Bani pentru firme din Bihor, Cluj, Bistrița, Maramureș, Satu Mare, Sălaj. Sume între 200.000 – 1.500.000 EUR

ADR NORD VEST lansează programul 131.B Cresterea competitivitatii IMM-urilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, cu un buget de 46.714.503 euro.

BUGETUL programului: 46.714.503 Euro

Data lansării: 18 septembrie 2023

BENEFICIARI eligibili:

 • Microîntreprinderile și IMM-urile din Regiunea Nord Vest (Bihor, Cluj, Bistrita, Maramures, Satu Mare, Salaj) – Pentru alte judete va invitam sa urmariti pagina noastra de programe.
 • Au fost înființate cel târziu la data de 3 ianuarie 2022;
 • Au înregistrat profit din exploatare în 2022;
 • Au avut cel putin 3 angajati in anul 2022;
 • Nu au datorii la bugetul de stat;
 • Nu a avut activitatea suspendată temporar oricând în anul curent depunerii cererii de finanțare și în anul fiscal anterior;
 • Nu sunt în dificultate;

Valoare sprijin nerambursabil: Valoarea minimă nerambursabilă a ajutorului de stat regional și/sau minimis pentru proiect este de 200.000 EUR; Valoarea maximă nerambursabilă a unui proiect ce include atât ajutor de stat regional cât și/sau ajutor de minimis este de 1.500.000 EUR.

Cofinanțare beneficiari:

imm

Cheltuieli eligibil:

 • Echipamente: achiziţionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotică, de natura mijloacelor fixe
 • Construcții: lucrări de construire/ extindere/ modernizare a spaţiilor de producţie/ prestare de servicii ale microîntreprinderilor, inclusiv a utilităţilor generale aferente (alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu gaze naturale, agent termic, energie electrică, PSI);
 • Energie regenerabilă: achiziţionarea de instalaţii/ echipamente specifice în scopul obţinerii unei economii de energie, precum şi sisteme care utilizează surse regenerabile (alternative) de energie pentru eficientizarea activităţilor pentru care a solicitat finanţare.
 • Active necorporale: brevete, licențe, mărci comerciale, programe informatice, alte drepturi şi active similare.

Pentru a putea analiza eligibilitatea societății este nevoie de Bilanțul firmei pe anul 2022.

Ghid, Procedură, Anexe – Vezi aici tot ce ai nevoie

Despre Programul Regional Nord-Vest

Programul Regional Nord – Vest care vizează perioada de programare 2021-2027, pentru care Agenția de Dezvoltare Regională Nord – Vest îndeplinește rolul de Autoritate de Management, a fost aprobat de către Comisia Europeană prin Decizia de punere în aplicare nr. C(2022) 7386/11.10.2022).

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *