Justiție

Au fost făcute 98 de arestări într-o anchetă ce investiga o rețea de pedofili. Doi agenți FBI și-au pierdut viața încercând să-i aducă în fața justiției

98 de persoane au fost arestate în cadrul unei anchete ce investiga o rețea internațională de pedofili, informează CNN, dar din păcate doi agenți FBI și-au pierdut viața pe parcurs.

Arestările în masă făcute de autoritățile americane și australiene

Autoritățile americane în colaborare cu cele australiene au arestat 98 de persoane pentru abuzuri sexuale asupra minorilor și au reușit să salveze 13 copii, după doi ani de la moartea a doi agenți FBI, uciși în timpul investigației.

Biroul Federal de Investigații (FBI) și Poliția Federală Australiană (AFP) au declarat marți, 8 august, la o conferință de presă, că în urma unei operațiuni comune au fost efectuate 79 de arestări, 65 de inculpări și 43 de condamnări în SUA, iar simultan în Australia au fost arestați 19 bărbați.

În 2021, doi dintre agenții care investigau presupusa rețea de pedofilie au fost împușcați mortal în timpul percheziției casei unui programator, suspectat că ar fi deținut materiale privind abuzurile asupra copiilor.

Helen Schneider, comandantul poliției australiene, a explicat că era o „rețea peer to peer, unii infractori comițând infracțiuni timp de peste 10 ani”.

„Unii dintre copii au fost recunoscuți de bărbații arestați”, a mai spus Schneider, fără să ofere detalii în plus.

Ancheta a început în 2022

Ancheta poliției australiene a fost demarată în 2022, după ce FBI-ul a transmis informații cu privire la existența unei rețele peer-to-peer care ar fi făcut schimb pe dark web de materiale cu abuzuri asupra copiilor.

„Această operațiune a fost extrem de complexă”, a specificat Nitiana Mann, atașatul juridic al FBI la Canberra.

„Complexitatea și anonimatul acestor platforme înseamnă că nicio agenție sau țară nu poate lupta singură împotriva acestor amenințări”.

Autoritățile au mai precizat în cadrul unui comunicat că majoritatea presupușilor infractori australieni aveau locuri de muncă care necesitau competențe avansate în domeniul IT.

„Vizionarea, distribuirea și producerea de materiale de abuz asupra copiilor sunt infracțiuni oribile, iar eforturile pe care această rețea le-a făcut pentru a evita detectarea indică cât de periculoși erau”, a declarat comandantul AFP Schneider, care a anunțat că ar putea urma mai multe arestări.

Peste 200 de piste internaționale au fost trimise către țările partenere și peste 300 de investigații au fost deschise ca urmare a operațiunii comune, a declarat oficialul FBI, Nitiana Mann.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Basalău Fabian
Fabian are o experiență de peste 5 ani în online. A scris pentru publicații de renume în România, printre care ProSport și Digisport. Fabian este un pasionat al sportului, al artei și al tehnologiei. Este pasionat de social media și iubește să scrie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *