ActualitateInternațional

Armata SUA întâmpină dificultăți în recrutarea de noi membrii

Pe măsură ce Armata SUA întâmpină dificultăți în recrutarea de noi membrii, a luat decizia de a-și reduce forțele cu aproximativ 24.000 de soldați, printr-o restructurare menită să îi ajute să facă față în viitoarele conflicte.

Armata SUA se micșorează

Cele 24.000 de posturi eliminate reprezintă aproape 5% din personalul total al armatei americane, dar această măsură nu va afecta soldații activi deoarece posturile erau deja neocupate din cauza inabilității serviciului de a recruta noi membrii, conform unui document publicat de armata SUA.

„Armata nu le cere soldaților actuali să părăsească serviciul. Pe măsură ce armata își va crește din nou efectivele în următorii ani, majoritatea bazelor vor vedea cel mai probabil o creștere a numărului de soldați activi”, au declarat Forțele armate ale Statelor Unite ale Americii.

Majoritatea posturilor înlăturate sunt în domeniul contrainsurgenței, care crescuseră semnificativ în timpul războaielor din Irak și Afganistan, dar pentru care astăzi nu mai există o mare cerere.

De asemenea, aproximativ 10.000 de poziții vor fi eliminate din escadroanele de cavalerie, echipele de luptă ale brigăzilor Stryker, echipele de luptă ale brigăzilor de infanterie și brigăzile de asistență a forțelor de securitate, utilizate pentru antrenarea forțelor străine.

Conform documentului, armata SUA este în prezent supradimensionată și nu există suficienți soldați pentru a ocupa toate unitățile existente. Serviciul își propune să se optimizeze pentru operațiuni de luptă pe scară largă sau multidomeniu, renunțând la structura anterioară de luptă apropiată și contrainsurgență.

Structura actuală a armatei prevede un număr de până la 494.000 de soldați activi, însă numărul total actual este de aproximativ 445.000. Planul nou își propune ca până în anul fiscal 2029 să recruteze suficienți militari pentru a atinge un obiectiv de 470.000 de soldați activi, informează FoxNews.

Recrutarea militară în SUA a ratat obiectivele sale în 2023 cu 41.000 de recruți, ceea ce a dus la o criză de recrutare în noul an, a declarat un oficial al Pentagonului în decembrie, conform aceleiași surse.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Basalău Fabian
Fabian are o experiență de peste 5 ani în online. A scris pentru publicații de renume în România, printre care ProSport și Digisport. Fabian este un pasionat al sportului, al artei și al tehnologiei. Este pasionat de social media și iubește să scrie!

.