Tech

Apple cedează în fața UE. iPhone 15 va avea probabil port USB-C

Apple va înlocui portul său de încărcare Lightning pentru noul iPhone 15, asta ca să poată fi compatibil cu cablu USB Type-C., conform raportului inițial publicat de Bloomberg. Compania care valorează miliarde de dolari se conformează pur și simplu legilor stabilite de Uniunea Europeană.

LIVING ERA BANNER

Legea UE prevede că până la sfârșitul anului 2024, toate telefoanele mobile, tabletele și camerele vândute în țările din UE trebuie să fie echipate cu un port de încărcare USB-C. Începând din primăvara anului 2026, acest lucru va fi obligatoriu și pentru laptop-uri. Scopul general al legii este de a reduce deșeurile și de a economisi consumatorilor aproximativ 247 de milioane de dolari anual, transmite interestingengineering.com.

Telefon nou, încărcător nou

„Indiferent de producătorul lor, toate noile telefoane mobile, tablete, camere foto digitale, căști, console de jocuri video portabile și difuzoare portabile, cititoare electronice, tastaturi, mouse, sisteme de navigație portabile, care funcționează cu o alimentare de până la 100 de wați, vor trebui să fie echipate cu un port USB Type-C,” se arată într-un comunicat de presă al UE.

Deși Apple are până în anul următor pentru a se conforma legii pentru iPhone-ul său, se pare că a decis să se conformeze reglementărilor UE cu un an înainte.

Apple lansează iPhone 15 pe 12 septembrie 2023

Apple este pregătită să dezvăluie noua sa gamă de produse pe 12 septembrie, anunțată pe site-ul său, iar anunțul cu privire la schimbarea portului său de încărcare este de asemenea așteptat în acea zi. Cel mai așteptat produs din gama sa de gadgeturi tehnologice este iPhone 15. Speculațiile sunt abundente cu privire la upgrade-uri și posibila rebranduire a modelului „Pro Max” în „Ultra”.

A existat un moment în cursul anului trecut când s-a speculat pe scară largă că Apple ar putea să nu adopte calea Uniunii Europene, ci să treacă complet la încărcarea wireless pentru iPhone-uri și alte produse.

Mark Gurman de la Bloomberg a argumentat că trecerea de la Lightning la USB Type-C nu se va întâmpla până la sfârșitul anului 2023, dar dacă se va întâmpla, va fi doar o soluție temporară în planul lor de a trece complet la încărcarea wireless. Putem spune cu siguranță că încărcarea complet wireless este încă la câteva generații distanță.

Conform raportului, Apple a reacționat negativ la această schimbare, afirmând în 2022 că „reglementările stricte care impun doar un singur tip de conector împiedică inovația în loc să o încurajeze, ceea ce va dăuna consumatorilor din Europa și din întreaga lume.”

Reticența din partea Apple era anticipată, având în vedere că Lightning este un produs propriu lansat în 2012. Doar Apple sau companiile care au licențiat tehnologia de la Apple pot produce și vinde cablurile Lightning.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Redacția NewsDealer
NewsDealer este o companie media înființată în 2023, cu jurnaliști de peste 10 ani experiență, care au trecut pe la ProSport, Digisport, precum și alte redacții mari din România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *