AutoLifestyle

Apple Car amână din nou data lansării

Potrivit informațiilor furnizate de Bloomberg, lansarea mult așteptatei Apple Car va avea loc cel devreme în 2028, după o serie de amânări determinate de schimbările semnificative în planurile companiei. Cauza principală a acestei amânări este simplificarea designului și renunțarea la autonomia completă a vehiculului.

Apple Car se va lansa în 2028

Inițial, Apple avea ambiții mari pentru proiectul Titan, investind considerabil în dezvoltarea mașinilor electrice. Cu toate acestea, pentru a rămâne competitivă și pentru a se adapta la cerințele în continuă schimbare ale pieței auto, compania a decis să își revizuiască strategiile.

Conform surselor, Apple a ales să renunțe la ideea unei mașini cu autonomie completă și se îndreaptă acum spre un model cu funcții limitate. Această schimbare de direcție ar putea duce la simplificarea procesului de producție și, implicit, la o lansare mai tardivă a vehiculului.

Decizia de a amâna lansarea Apple Car și de a simplifica planurile evidențiază complexitatea și provocările din industria auto, chiar și pentru o companie cu resurse financiare semnificative precum Apple.

Cu toate acestea, intenția de a intra în competiția mașinilor electrice rămâne, iar noile planuri se axează acum pe un vehicul cu caracteristici mai limitate. Apple Car este conceput acum să opereze cu un sistem de „Level 2+”, oferind funcții precum centrarea autonomă a benzii de rulare și controlul adaptiv al vitezei. Aceasta reprezintă o schimbare semnificativă față de planurile inițiale de a dezvolta o tehnologie de „Level 4”, care ar fi permis mașinii să conducă autonom în circumstanțe limitate.

CEO-ul Tim Cook și șeful proiectului Kevin Lynch au fost presați să reevalueze și să adapteze proiectul în cursul anului 2023, iar Apple rămâne concentrată pe atingerea unor standarde înalte în domeniul tehnologiei auto, chiar dacă asta înseamnă o adaptare a strategiei pentru a rămâne competitivă într-un peisaj auto în continuă schimbare.

Astfel, iubitorii brandului Apple vor mai avea de așteptat cel puțin patru ani până se vor putea urca la volan.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.