ActualitatePolitică

ANALIZĂ. Vlad Oprea poate câștiga foarte ușor un nou mandat de primar al Sinaiei

Jurnaliștii de la RECORDER au lansat, recent, o investigație care îl are în centrul atenției pe Vlad Oprea, primarul din Sinaia. Edilul și-a cumpărat un castel în Franța, care costă sute de mii de euro, dar l-a trecut pe numele unui apropiat, practic, „săgeata” lui. Potrivit reportajului și vecinului din Franța, acolo unde primarul are castelul, se pare că acesta are proprietăți în toată lumea: Amsterdam, Italia etc.

La scurt timp după publicarea materialului, Vlad Oprea a oferit și o reacție. El susține că este un material plătit politic, tocmai înainte de campanie.

„Nu am vrut să prezint un punct de vedere celor de la Recorder, pentru că știam de la început că este un <<material fabricat și plătit>>. După mine, m-am uitat și eu cu atenție la el… este un material slab, care prezintă trunchiat diverse lucruri puse cap la cap. Este un material de campanie, pentru că deja mâine începe campania electorală, plătit de către un grup de interese mafiote condus de Dan Radu Rușanu, care are afaceri importante imobiliare în Sinaia și, pentru faptul că orașul Sinaia i-a respins un plan urbanistic zonal, m-a amenințat în mod direct că va întreprinde o campanie tocmai pentru a influența în viitor orașul Sinaia. Iar scopul lui este de a-și implanta oameni, ceea ce a și făcut la AUR și la PSD, care speră el că vor câștiga locuri în noul consiliu local, urmând ca prin intermediul lor să controloze Consiliul Local al orașului Sinaia. Aceasta este, foarte simplu, ceea ce se întâmplă”, a declarat Vlad Oprea, pentru EuropaFM.

„Nu, nu este deloc adevărat. Am să vă dau câteva exemple. Unul dintre ei este un domn Nenciu, care lucrează cu domnul Rușanu, are chiar spălătoria în Hotelul Internațional și este primul pe lista de consilieri de la AUR. Acest domn minte cu nerușinare, motiv pentru care va fi dat în judecată. Tot ceea ce spune acolo sunt niște lucruri mincinoase. Nu l-am pus în viața mea să participe la nicio licitație. Tot ce spune n-are nicio legătură cu realitatea. În al doilea rând, este prezentată o investiție a unui prieten de-al meu, care a cumpărat o ruină în Franța, pe care o renovează și vrea să o facă în timp să facă o investiție cum trebuie. Și da, e adevărat, l-am susținut să renoveze respectiva locuință. L-am susținut din punctul de vedere al desenului, pentru că mă pricep la partea de arhitectură și pe zona asta”, a mai declarat edilul, atunci când a fost întrebat dacă își trece afacerile pe numele unor interpuși.

Cum poate câștiga Vlad Oprea, foarte ușor, un nou mandat de primar al Sinaiei?

Revenind la ale noastre, Vlad Oprea poate câștiga extrem de ușor alegerile din Sinaia. Acesta este primarul orașului de două decenii, din 2004 mai exact. Oprea pare că nu vrea să se oprească aici și vrea să pună stăpânire în totalitate pe frumosul oraș.

Potrivit ultimului recensământ din 2021 disponibil și pe Wikipedia, Sinaia are puțin peste 9.000 de locuitori (9.071 mai exact), dintre care mai putem scădea câteva sute fără drept de vot.

vlad oprea sinaia

Sursă Foto – Wikipedia

Practic, primarul are nevoie de puțin peste jumătate, asta însemnând undeva la 4.500 – 5.000 de locuitori care trebuie să îl voteze. Majoritatea, cel mai probabil, o vor face, mai ales că sunt angajați ai primăriei și se tem pentru posturile lor dacă ar veni altcineva în loc.

În 2020, Vlad Oprea a câştigat cu un scor de aproape 70% cel de-al cincilea mandat.

Așadar, nu este imposibil să câștige un nou mandat, ba din contră.

Un aspect interesant punctat de Oglinda de Azi: Potrivit INS, Sinaia are 9.071 locuitori și care, conform BEC, așteaptă la urne 9.204 alegători. Situații cel puțin la fel de improbabile regăsim și în alte localități din județul Prahova.

alegeri sinaia vlad oprea

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.