ActualitateJustiție

Amendament. Asigurare obligatorie și test de circulație pentru cei care conduc trotinete electrice

Proprietarii de trotinete electrice vor fi obligați să încheie asigurări pentru trotinetele pe care le utilizează pe drumurile publice.

De altfel, nu este vorba exclusiv de proprietari, ci și persoanele care închiriază astfel de trotinete. Vor fi supuși unui set de 5 întrebări privind regulile de circulație înainte de a putea utiliza trotinetele. De asemenea, limita de vârstă pentru a utiliza trotinete electronice pe drumurile publice va crește de la 14 la 16 ani, conform amendamentelor aduse legislației existente de către deputați, potrivit profit.ro.

Amendamentele urmează a fi votate în plenul Camerei Deputațilior și prevăd, în primul rând, instituirea unei obligații de asigurare pentru cei care utilizează trotineta electrică, după cum a anunțat liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache, arată sursa citată.

”Pentru ceilalți utilizatori de trotinete electrice, adică cei care sunt proprietari pe trotinetă electrică urmează să se instituie obligația de asigurare, care va fi o asigurare generală, urmând ca ASF să emită normele în sensul acesta”, a spus deputatul.

Trotinetele închiriate de la companii private deja dispun de astfel de asigurări, a explicat deputatul. Obligația de a deține asigurare va fi impusă astfel încât toți utilizatorii de trotinete electrice să fie asigurați atunci când circulă cu aceste vehicule.

În ultimii ani, trotinetele electrice au cucerit rapid străzile marilor orașe din întreaga lume, devenind o opțiune populară pentru deplasarea urbană. Aceste vehicule ușoare și economice oferă o alternativă ecologică la mijloacele de transport tradiționale și aduc o serie de beneficii pentru utilizatori și mediul înconjurător.

Beneficiile trotinetelor electrice

  1. Ecologice: Trotinetele electrice funcționează pe baza energiei electrice și nu produc emisii nocive de gaze de eșapament, contribuind astfel la reducerea poluării aerului și a impactului asupra mediului.
  2. Economice: Utilizarea trotinetelor electrice este adesea mai ieftină decât alte mijloace de transport, cum ar fi mașinile sau serviciile de ride-sharing. Cheltuielile pentru mentenanță și încărcare sunt relativ reduse.
  3. Eficiente: Trotinetele electrice sunt ideale pentru deplasările scurte și medii în oraș, evitând traficul dens și economisind timp prețios.
  4. Soluții de parcare mai ușoare: Datorită dimensiunilor reduse, trotinetele electrice sunt ușor de parcat și pot fi lăsate în zonele desemnate sau la stațiile de închiriere.
  5. Flexibilitate: Utilizatorii pot accesa și plăti pentru trotinetele electrice folosind aplicații mobile, ceea ce le face ușor de găsit și de utilizat în oraș.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.