Lifestyle

Adolescenții supravegheați mai bine de părinți tind să aibă venituri mai mari ca adulți

Oamenii de știință au efectuat un studiu pe copiii din Carolina de Nord, SUA, și au ajuns la concluzia că adolescenții supravegheați mai bine de către părinți vor avea venituri mai mari la vârsta de 35 de ani.

Adolescenții supravegheați mai bine de părinți au venituri mai mari ca adulți

Copiii cu părinți care nu s-au implicat în creșterea lor, în perioada adolescenței, au câștigat cu aproximativ 14.000 de dolari mai puțin pe an, comparativ cu cei care au avut parte de îndrumare din partea acestora, informează studiul publicat în PLOS One.

Cercetătorii consideră statutul socioeconomic al unei familii ca fiind unul dintre cei mai importanți factori determinanți ai perspectivelor viitoare ale unui copil. Acest statut se referă la locul pe care familia îl ocupă în societate, educația de care are parte copilul, câți bani câștigă părinții, ce loc de muncă au și cât de respectați sunt.

Persoanele cu un statut socioeconomic ridicat câștigă, de obicei, mai mulți bani, au o educație mai bună și au parte de oportunități de angajare variate. Cu toate acestea, perspectivele copiilor nu sunt determinate numai de succesul părinților. Capacitățile cognitive superioare și un caracter politicos îi pot aduce unui copil rezultate economice mai bune pe măsură ce cresc.

Ellen McGinnis, autoarea studiului, notează că în timpul gimnaziului și liceului, copiii își pierd adesea interesul pentru educație și pentru alte lucruri importante. Motiv pentru care, o mai bună supraveghere parentală scade riscul de delincvență și de rezultate școlare proaste.

McGinnis a descoperit că participanții care proveneau din familii cu venituri mari aveau tendința să aibă ei înșiși venituri mai mult decât mulțumitoare.

Pentru aproximativ fiecare 2 ani de educație postliceală a părinților, copiii lor adulți au câștigat cu aproximativ 4.464 de dolari mai mult în fiecare an, iar pentru fiecare 5.000 de dolari în plus pe care părinții îi câștigau, copiii lor câștigau cu aproximativ 4.199 de dolari mai mult.

„Rezultatele noastre pot sugera efectele pozitive, ale îndrumării unor părinți capabili, asupra veniturilor pe care copiii le vor obține două decenii mai târziu”, au concluzionat oamenii de știință.

Rezultatele studiului sunt însă nesigure deoarece toate datele provin din auto-raportări. În plus, evaluarea supravegherii parentale s-a bazat pe o singură întrebare, la care părinții ar fi putut răspunde mai mult sau mai puțin onest.

Lucrarea „Supravegherea parentală are un impact pozitiv asupra perspectivelor economice ale copiilor două decenii mai târziu: Un studiu longitudinal prospectiv” a fost scrisă de Ellen W. McGinnis, Julia Halvorson-Phelanl, Lilly Shanahan, Tong Guangyul și William Copeland.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Basalău Fabian
Fabian are o experiență de peste 5 ani în online. A scris pentru publicații de renume în România, printre care ProSport și Digisport. Fabian este un pasionat al sportului, al artei și al tehnologiei. Este pasionat de social media și iubește să scrie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *