SportTenis

Adio, vis american! Sorana Cîrstea își ia rămas bun de la US Open 2023

Eroina Sorana Cîrstea se oprește în sferturi la US Open 2023. Din păcate, românca a fost eliminată fără drept de apel de Karolina Muchova, scor 0-6, 3-6, într-o partidă care a durat o oră și 39 de minute.

Instrumentele principale ale lui Cîrstea au fost mișcarea și spiritul său de luptătoare. Cu un loc 30 în clasamentul WTA, jucătoarea în vârstă de 33 de ani a ajuns în sferturile unui turneu de Grand Slam pentru a doua oară în cariera sa – 14 ani de la prima sa performanță, la Roland Garros în 2009.

La New York, Cîrstea a obținut victorii impresionante împotriva unor adversari redutabili precum campioana de la Wimbledon din 2022, Elena Rybakina, și campioana olimpică din 2021, Belinda Bencic.

Dar aceste victorii nu au fost îndeajuns pentru a o pregăti pe Cîrstea pentru jocul făcut de Karolina Muchova. Servicii precise, lovituri forehand bine executate, lovituri backhand tăiate și plasate, voleuri precise ca săgețile, loburi care atingeau linia terenului și drop shot-uri delicate – toate au fost prezente în meciul de astăzi.

„Un meci dificil, cred că în seara asta Karolina a jucat foarte bine, din cele mai întâlniri în seara asta cred că a produs cel mai bun tenis. Cred că scorul este destul de dur pentru ceea ce s-a jucat, am avut foarte multe mingi de break în primul set, foarte multe oportunități pe care nu le-am fructificat…

La 3-0 un game lung, apoi la 4-0, 40-15 pe serviciul meu, cred eu că dacă acolo intram din nou în joc, să fac un 3-2, probabil că lucrurile ar fi stat altfel, dar per total în seara asta cred că a jucat mai bine decât mine, merită victoria și a reușit să vină cu soluții la toate planurile mele și, din nou, un meci nu atât de dur cum o spune scorul”, a declarat Sorana Cîrstea.

După înfrângerea în fața Karolinei Muchova, Sorana Cîrstea a plecat acasă cu un cec în valoare de 420.000 de euro.

Rezultatele Soranei Cîrstea de la US OPEN 2023

Sorana Cîrstea – Kayla Day (93 WTA) – 6-2, 6-3

Sorana Cîrstea – Anna Kalinskaya (89 WTA) – 6-3, 6-4

Sorana Cîrstea – Elena Rybakina (4 WTA) – 6-3, 6-7 (8), 6-4

Sorana Cîrstea – Belina Bencic (13 WTA) – 6-3, 6-3

Sorana Cîrstea – Karolina Muchova – 0-6, 3-6

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *