ActualitateAlte sporturiSport

Adio, Mercedes! Lewis Hamilton se alătură echipei italiene Ferrari

Lewis Hamilton va părăsi echipa Mercedes la finalul sezonului 2024, se arată în comunicatul oficial al echipei de Formula 1. Despărțirea vine după ce Hamilton, în vârstă de 39 de ani, a semnat un contract pe doi ani cu Mercedes în vara anului 2023, acoperind sezoanele 2024 și 2025. Cu toate acestea, se pare că înțelegerea conținea o clauză de reziliere după primul an, pe care pilotul britanic a ales să o activeze.

Hamilton este așteptat să se alăture echipei Ferrari pentru sezonul din 2025. Această mutare reprezintă o schimbare semnificativă după ce Hamilton a petrecut cea mai mare parte a carierei sale în Formula 1 alături de echipa Mercedes, obținând șapte titluri mondiale de șofer și contribuind la cucerirea a numeroase titluri la constructori pentru echipa germană.

„11 ani extraordinari!”

„Am avut parte de 11 ani extraordinari alături de această echipă și sunt foarte mândru de ceea ce am realizat împreună. Mercedes a făcut parte din viața mea de când aveam 13 ani.

Este un loc în care am crescut, așa că decizia de a pleca a fost una dintre cele mai grele decizii pe care a trebuit să le iau vreodată.

„Dar este momentul potrivit pentru mine să fac acest pas și sunt încântat să accept o nouă provocare”, a declarat Hamilton.

El a adăugat că și-a dorit să își încheie timpul petrecut la Mercedes la nivel înalt și că este „100% angajat să ofer cea mai bună performanță pe care o pot obține în acest sezon și să fac din ultimul meu an cu Săgețile Argintii, unul de neuitat”.

Sfârșitul colaborării dintre Lewis Hamilton și Mercedes marchează încheierea unui parteneriat impresionant în lumea Formulei 1. În timpul perioadei lor de colaborare, Hamilton a obținut 82 de victorii și 6 titluri mondiale, realizând un record impresionant în istoria sportului. Despărțirea are loc din dorința lui Hamilton de a accepta o nouă provocare și de a se alătura echipei Ferrari, unde își propune să aducă un nou titlu mondial pentru echipa italiană.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.